www.car.cz
 

Agropa – Volf s Novákem jedou hájit třetí pozici
     15.6.2006 11:26 - tisková zpráva


Výborné postavení v průběžném hodnocení Mezinárodního mistrovství České republiky ve sprintrally, skvělá nálada a náležitě nabuzená posádka - přesně v takovém rozpoložení odjíždí Jiří Volf a Petr Novák do Pošumaví, kde se budou v sobotu na tratích XXVIII. Rally Agropa 2006 prát o další dobrý výsledek letošní sezony.

 

Jirka s Petrem se i na startu čtvrtého podniku sezony představí s vozem Mitsubishi Lancer Evo 8 týmu NTS Plzeň - Gassner Rallisport vedeného Milanem Liškou. Loni Jirka působil v okolí Horažďovic pouze v roli diváka a Petr zdejší soutěž absolvoval zatím pouze jednou, přesto se brněnsko-otrokovická dvojice vrhne do boje se silnou a letos velice vyrovnanou konkurencí odhodlaně:

 

„Určitě bychom se v sobotu rádi pohybovali na předních místech a rádi bychom uhájili nebo vylepšili třetí pozici v tabulce šampionátu. Samozřejmě si budeme v průběhu závodu hlídat Martina Kožmína, který je zatím druhý, a Míru Jandíka, jenž je zatím za námi na čtvrté pozici. Rádi bychom je udrželi za sebou. Na Pepu Semeráda v tuto chvíli jezdecky nemám, proto s ním určitě nepůjdu do žádného otevřeného souboje. O útok na něj bychom se mohli pokusit pouze v případě, že by začal dělat chyby,“ uznává realisticky Jirka Volf, jenž při třech předchozích letošních startech vybojoval dvakrát umístění na stupních vítězů a jednou nedojel.

 

Rally Agropa byla v minulých letech známá jako velice rychlá soutěž a řada jezdců její tratě právě proto kritizovala. Toho si byli vědomi i pořadatelé, a proto na letošek připravili několik inovací. Dva úseky (při dvou průjezdech tedy čtyři rychlostní zkoušky) přestěhovali do kopců kolem bývalé sirkařské metropole Sušice, což by mělo soutěži přidat na zajímavosti a také více vyhovovat Jurovi s Novasem.

 

„Nemyslím si, že nás na Agropě čekají nějak složité tratě, i když doufám, že budou složitější, než loni, předloni, před pěti lety... Co jsem koukal do materiálů, tak kousek z nových erzet se jel i při Šumavě, takže by to mohlo být zajímavé. I když si nemyslím, že to bude tak hezké, jako byly Hustopeče nebo bude Kopná. Už několikrát jsem říkal, že Jurovi jdou erzety, které se nikdy dříve nejely, proto doufám, že to dokáže i v sobotu,“ míní Petr Novák.

 

Nejen současné postavení v klasifikaci šampionátu a jeho uhájení je ale pro Juru s Novasem motivací pro víkendový boj o zajímavý výsledek. „Podařilo se nám získat dva nové partnery, kteří s námi budou spolupracovat po zbytek sezony, takže jim chceme při společné premiéře udělat radost. Prát jako lvi se chceme ale také kvůli Milanu Liškovi, pro nějž je západočeská Agropa prakticky domácí soutěží,“ uvědomuje si Jura, jenž by ‚škopek‘ za umístění na stupních vítězů rád vybojoval i pro svou dvoutýdenní dcerku Sáru.

 

V prostředí okruhových závodů se říká, že každé narozené dítě zpomalí závodníka o sekundu na kolo. Petr Novák se ale neobává, že by šťastná rodinná událost zpomalila jeho jezdce: „Tak to možná platí pro jezdce formule 1, ale to pro mě nejsou jezdci. Dvakrát zatočit doleva, třikrát doprava, sedmdesátkrát dokola a příští rok to samé. To by zvládla i moje babička! V rally tohle neplatí a u Jury tuplem ne. Ten teď bude rád, že si u závodů od rodiny na chvilku odpočine. Už teď je pořádně natěšený a já věřím, že to na tratích náležitě prodá,“ důvěřuje Novas příkladně svému fárovi.

 

Rally Agropa 2006 startuje v sobotu 17. června 2006 v 8:00 hod na náměstí v Horažďovicích. Na posádky čeká celkem 66,60 km ostrých kilometrů rozdělených do osmi rychlostních zkoušek.

 

Jirka Volf, Petr Novák a všichni členové NTS Plzeň - Gassner Rallisport se těší na setkání se všemi příznivci nejkrásnější motoristické disciplíny ať už v Horažďovicích, v servisní zóně v Sušici nebo u tratí rychlostních zkoušek.

 

 

JIŘÍ VOLF MEDIA SERVIS


 
 
Fotogalerie:   Tišnov 2006, havárie Shlehofera, foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose