www.car.cz
 

Antonín Tlusťák odpovídá Jaroslavu Roubíčkovi
     tisková zpráva


„Svou žádostí o změnu času jsem neporušil žádný článek sportovních řádů, spíše si dovolím tvrdit, že jsem jednal přesně tak, jak mi řády ukládají a dovolují,“ tak by se dala shrnout odpověď Antonína Tlusťáka na článek Jaroslava Roubíčka z dnešního dne.
 
Pan Roubíček již svůj názor zveřejnil a protože je vždy lepší když je slyšet i druhá strana, dovolím si přidat i svůj pohled na věc. Na startu šesté vložky jsme viděli, že Jiří Skoupil měl problém udržet auto v přímém směru. Jen jsem doufal, že na krátké vložce ho nedojedu. Bohužel stalo se a ve druhé polovině, v úzkém úseku, kde i když jsme se snažili dostat se dopředu, nepodařilo se nám to, protože vždy panu Skoupilovi auto několikrát cuklo do strany a hrozil kontakt. Až později se nám to na trávě podařilo, ale to jsme již dost ztratili. V cíli jsme nahlásili, že jsme dojeli a nemohli předjet auto, které má zřejmě technické problémy a to sám Jiří Skoupil také po dojezdu potvrdil.
 
Takto to máme zapsané v jízdním výkazu. Ve stopce nám doporučili ohlásit věc v seskupení činovníkovi pro styk s jezdci. To jsme udělali a celou situaci mu popsali. Tam za námi i došel Jiří Skoupil, omluvil se nám a potvrdil, že s autem nemohl nic dělat a to samé řekl i on přítomnému činovníkovi. Mezitím dojeli i naši soupeři ve třídě a ptali se proč jsme zajeli tak slabý čas, tak jsme jim to vše zopakovali a řekli, že budeme žádat o změnu času. Všichni řekli, že jsou sami zvědaví jak to dopadne.
 
Jednoduchým porovnáním našeho času a času pana Skoupila snadno dojde každý k závěru, že jsme nechybovali my, ale že ztráta vznikla kvůli jeho problémům s technikou a nemohlo jít o zamaskování námi zaviněné ztráty. Nešlo tedy ani o dojetí pomalejšího soupeře, ale o dojetí auta s technickým problémem. Zde bych rád připomněl, že jsme nepodávali protest, protože ten jak jistě všichni zasvěcení vědí nelze podat na zajetý čas, ale lze požádat o úpravu času pro překážku na trati. Pak je na rozhodnutí sportovních komisařů, jak situaci posoudí.
 
 Kdyby nám naši žádost zamítli, byli bychom asi naštvaní, cítili bychom se poškozeni, ale určitě bychom nepsali rozhořčené dopisy s osobními výpady. Ostatně, součtem časů ze všech zbylých vložek bychom byli stejně na druhém místě, ale to mi nebrání ocenit kvalitní jezdecký výkon, který pan Roubíček i ve svém věku, nejen letos předvádí. Sám nestojím o to, aby se o konečných výsledcích rozhodovalo až po skončení soutěže a přeju si, aby pořadí bylo dosahováno na trati a naši soupeři měli co nejméně technických problémů, protože teprve pak se ukáže, jak na tom kdo z nich je.
 
Na závěr bych rád napsal, že mé svědomí je čisté, jednal jsem přesně podle řádů a ničím jsem je neporušil. Naopak musím připomenout panu Roubíčkovi, že to byl on, kdo řády porušil a mohl, nebo spíše měl, být vyloučen. Myslí si snad někdo, že by nás nechali startovat bez bezpečnostní přilby? Pan Roubíček neměl na sobě předepsané bezpečnostní oblečení, takže správně neměl ani startovat. Takže kdo vlastně co porušil?
 
 
Antonín Tlusťák
Motocar Sport Zádveřice
 
Tisková informace MOTOCARSPORT Zádveřice
http://www.motocarsport.com
 
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose