www.car.cz
 

Blovická Rallye Úslava bude letos v MČR chybět. Pojede se jako pohárová
     8.12.2005 11:16 - Pavel Jelínek


V příštím roce se podle nedávno zveřejněného kalendáře nepojede celkem tradiční soutěž - Rallye Úslava v okolí Blovic. Rallye s patnáctiletou tradicí, která se dříve jezdila  na sklonku zimy a v posledních letech  pak v létě, není v mistrovském kalendáři především kvůli příliš rychlé trati a vysoké průměrné rychlosti, které zde posádky dosahovaly.

Už v minulosti prý zástupci FAS na vysoké průměry pořadatele upozorňovali, ale nic se nezměnilo. Pořadatelé z AK Blovice ale nyní budou pořádat "alespoň" podnik Českého poháru v rallye, které jsou určeny především pro vyloženě amatérské posádky.

Novým podnikem namísto Blovic budou v kalendáři Hustopeče. I zde jsou sice poměrně rychlé úseky, ale jede se převážně po zemědělských komunikacích,  podél nichž nejsou   hluboké příkopy. Posádky tedy v případě chyby mohou pouze vylétnout  do pole  a pokračovat dále.

Navíc pořadatelé z jihu Moravy mají vyhlédnutou zcela novou erzetu, která zřejmě nahradí   dřívější  velmi rychlou "jedničku". Jsou na ní parádní serpentiny i řada pěkných pasáží především v lese. Trať zde  jde ze zatáčky  do zatáčky a tak se posádky i diváci mohou těšit  na půlku dubna....

 

Kalendář MČR ve sprintrallye 2006

2. - 4. dubna, Okříšky
14.- 15. dubna, Hustopeče
12. - 13. května, Tišnov
16. - 17. června, Agropa Pačejov
30. června - 1. července, Kopná
28. - 29. července, Pelhřimov
8. - 9. září, Vyškov
20. - 21. října, Hradec Králové
3. - 4. listopadu, Vsetín 


 
 
Fotogalerie:   Mikulás Rallye, Veszprém 2005, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose