www.car.cz
 

Čtyřkolky se objeví na nedělním Setkání mistrů v hlavní roli
     16.11.2005 15:35 - tisková zpráva


Celkem 26 jezdců se představí divákům na IV. GLOBAL ASSISTANCE Setkání automobilových mistrů na Autodromu Česká Lípa. V neděli 20. listopadu od 9 hodin se opět setkají nejlepší jezdci rally, autocrossu, rallycrossu, aby na závěr bohaté motoristické sezony předvedli své umění fanouškům.

 

Závod se uskuteční v prostorách Racing Areny v Sosnové na paralelně rozdělené trati, na které startují dvě vozidla současně. První část absolvují jezdci po asfaltové části, druhý díl poté po šotolinovém úseku tratě. Podobně jako v minulých letech jsme oslovili automobilové jezdce, kteří u nás startují a mají k Sosnové nejblíže. Jsou to především rallycrossaři a jezdci rally. Rovněž autocrossaři se při Setkání mistrů osvědčili. Všichni vesměs disponují auty s náhonem na všechny čtyři kola, neboť listopadový termín závodu vyžaduje výkonnou techniku.

 

V žádném z předešlých tří ročníků jsme nejeli na suchu, podzimní počasí se vždy výraznou měrou podepsalo na průběhu nedělního dne. Loni jsme poprvé zkoušeli vozy s jednou poháněnou nápravou a volba padla na rallycrossovou divizi 1A. Letos jsme od toho upustili, neboť náročná trať a zejména přemostění jsou pro tyto vozy velmi obtížné než pro čtyřkolky, řekl Jan Mochan, ředitel závodu z pořádajícího Autodrom Promotion s.r.o.

 

Divácky nejatraktivnější a nejsledovanější jsou souboje ve třídě vozů specifikace WRC. Start finále této třídy je vyvrcholením celého programu Setkání automobilových mistrů. Diváci uvidí v akci celkem deset jezdců. Od týmu Profiko Karla Trněného pojedou tři vozy Škoda Octavia WRC, na kterých se bude střídat šest jezdců. Pořadatelé dále oslovili čtyři jezdce z třídy produkčních vozů. Značnou pozornost upoutají autocrossové buginny, jednak z nejsilnější divize čtyřlitrů, a poté i ze slabší divize do 1600 ccm.

 

Tradičně patří do Sosnové rallycrossové auta a nejsilnější vozy divize 1. Závodní speciály mají výkon přes pět set koní! Divákům se poprvé představí v rallycrossovém autě finský pilot Jani Paasonen. S napětím se očekává jeho start na voze Škoda Fabia T16 4x4 v bílozeleném zbarvení stáje Pavla Koutného RallycrossTeam.CZ

 

Systém závodu zůstal prakticky zachován jako v předešlých letech. Jezdci absolvují dvě rozjížďky vždy po dvojicích. Za vítězství obdrží bod, za druhé místo dva body a pokud nenastoupí na startovní rošt obdrží tři body. Výsledky se sečtou a první čtyři jezdci z každé divize postupují do závěrečných jízd, to znamená do souboje o třetí místo a do finálové jízdy.

 

Finálové jízdy mají dvojnásobný počet kol. Poprvé jsme tuto novinku vyzkoušeli již v loňském roce, a to s kladnou odezvou,“ vysvětlil Mochan.

 

I letos se diváci mohou těšit na zpestření nedělního dne s řadou novinek. V polední přestávce proběhne soutěž mechaniků a diváků ve výměně kola o hodnotné ceny, svezení vylosovaných fanoušků s Romanem Krestou, autogramiáda a další překvapení.

 

Podstatnou novinkou je, že jezdci letos mohou mít spolujezdce. Musí mít bezpečnostní výbavu jako pilot a především musí být držitelem platné národní licence.

 

Vstupné na krytou tribunu stojí 400 Kč, na nekrytou 350 Kč a k stání 200 Kč. VIP vstupenku s kvalitním servisem a občerstvením pořídíte za 1 100 Kč. Předprodej probíhá v kanceláři Autodromu.

 

V České Lípě 15. listopadu 2005      

 

                                                        Roman ORDELT

                                                                                                                    tiskové středisko

                                                                                                              Autodrom Česká Lípa


 
 
Fotogalerie:   Sosnová - Setkání mistrů od Jirky Rohleny

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose