www.car.cz
 

Pražský rallysprint zpestří erzeta přímo na strahovském stadionu
     29.6.2007 07:04 - Vladimír Rožánek


Rychlostní zkouška přímo na strahovském stadionu Evžena Rošického zpestří letošní 13. ročník TipCars Pražského rallysprintu 2007. Pořadatelé závodu, který každoročně uzavírá domácí soutěžáckou sezonu, se rozhodli, že automobiloví jezdci poměří ve dnech 7. a 8. prosince své schopnosti v paralelních soubojích přímo na stadionu. Vznikne zde totiž 600 až 700 metrů dlouhá trať. Závod si vyžádal posunutí termínu o týden dozadu, neboť v původním termínu pořádá Autoklub České republiky vyhlášení mistrů České republiky.

"Po minulém ročníku jsem se rozhodl, že musím udělat něco, co závod oživí. Nápad jet na stadionu jsem měl už dlouho, ale bylo potřeba přesvědčit pár lidí," uvedl ředitel rally Petr Mihule na tiskové konferenci. Speciálně kvůli této akci bude tartanový ovál pokrytý speciálně upevněnou zámkovou dlažbou, na které se bude jezdit. "Zvažovali jsme, že bychom jako povrch zvolili šotolinu, nebo asfalt, ale s ohledem na možné počasí a práci s jeho položením jsme se nakonec rozhodli takhle," řekl Mihule. Pořadatelé si již spočítali, že budou muset zakoupit 170 000 dlažebních kostek.

Nově vzniklou supererzetu si jezdci vyzkouší dvakrát. Poprvé v pátek odpoledne, kdy celou rally zahájí, a poté v sobotu na závěr soutěže. "Díky tomu došlo i ke změnám v tradičním programu rally. Kromě stadionu pojedeme ještě dvakrát tradiční erzety Řeporyje a strahovský okruh," nastínil Mihule své plány. Momentálně však ještě není rozhodnuto, kolik okruhů či koleček jezdce přímo na stadionu čeká. "Budu o tom ještě s nimi mluvit. Chci slyšet jejich názor," vysvětlil. V pátek se navíc na stadionu uskuteční i exhibiční závod dvou jedenáctičlenných týmů, kteří porovnají své závodní schopnosti za volantem subaru. V něm by se měli představit jezdci, spolujezdci, politici a další celebrity. Kapitánem výběru Prahy, který vyzve "zbytek světa", byl podle Mihuleho jmenován populární herec a bavič Petr Čtvrtníček.

ZLIN PRESS MEDIA


 
 
Fotogalerie:   Další PRC s motorem Nissan (420PS)

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose