www.car.cz
 

PRAHA - devět WRC, čtyři S 2000, Peták nakonec s Focusem WRC !
     4.12.2008 23:51 - Pavel Jelínek


XIV. TIPCARS PRAŽSKÝ RALLYSPRINT 2008 je těsně před startem. Na šest desítek posádek je připraveno a hlavně téměř desítka vozů WRC. Fandy jistě potěší potvrzení startu devátého speciálu WRC, s kterým jede Karel Trněný.
 
Jestliže jsme před několika dny přinesli informaci, že se na startu objeví minimálně osm speciálů WRC, za jejichž volanty se objeví zkušení matadoři, ale premiérově také několik dalších jezdců, kteří pojedou wrcéčkem poprvé, nyní můžeme potvrdit také účast devátého vozu WRC, o kterém se dosud jen spekulovalo. Za jeho volantem se objeví Karel Trněný s mimořádným navigátorem Janem Březinou, u jejichž jména dosud ve startovní listině vůz chyběl a ostatně chybí i nadále.
 
Podle šéfa pořadatelů by ale jezdec měl jet s Fabií WRC. To je jistě pro fandy dobrá zpráva, i když Trněný není vyznavačem nijak atraktivního jezdeckého stylu, ale naopak spíše čisté stopy. S dalším podobným speciálem mimochodem pojede Petr Brynda, kterého ještě v pátek dopoledne čeká seznamování s tímto vozem na jisté severočeské dráze. A Brynda je naopak pěkný divoch, jak vloni dokazoval nejen v Praze.
 
Velkou změnu hlásí Josef Peták, absolutní mistr letošních jednodenních sprintrallye. Ten původně hlásil start se speciálem Peugeot 307 WRC, nicméně došlo ke změně vozu i značky, jelikož tento vůz před pár dny velmi vážně havaroval a jeho oprava v tak krátkém termínu je nemožná. Nicméně i Petákovu týmu se podařilo téměř nemožné a operativně dojednal start s Fordem Focusem RS WRC 06. „Jsem nesmírně šťastný, že mohu startovat na závěr sezóny s vozem specifikace WRC. Na start se s Liborem moc těšíme a věříme, že nezklameme nejen sebe, ale i diváky, kterých bude jistě letos velké množství a všem přeji pěknou podívanou,“ poznamenal Josef Peták ve své tiskové zprávě k poslednímu startu roku.
 
Značku hlavního sponzora akce budou hájit s vozy nejvyšší kategorie WRC Plzeňan Václav Pech a také klatovský Petr Hozák, kteří oba jedou Subaru Impreza WRC. Jihočech pojede ve zcela nových barvách svého generálního partnera a má za sebou dnešní testy v Sosnové i autogramiádu s ukázkou vozu v Praze.
 
Na autogramiádu přímo na Strahově se mohou těšit i přímí účastníci rallysprintu a to mimo jiné v podání oblíbeného baviče Petra Čtvrtníčka, který pojede podobně jako vloni s Vojtěchem Štajfem. A není vyloučeno, že se fandové dočkají i podpisu další hvězdy, tentokrát herecké.
 
Vedle Brňana Jiřího Volfa totiž usedne namísto jeho tradičního navigátora a olomouckého jmenovce představitel řafy filmových a televizních rolí, Marek Vašut.„Jsem velmi rád, že Marek Vašut na naši nabídku zúčastnit se jako můj spolujezdec kývnul. Nejen proto, že jej velmi rád osobně poznám, ale především proto, že si od jeho účasti slibuji větší pozornost charitativnímu projektu, jehož součástí je i naše účast na tomto podniku“ říká pilot Mitsubishi Lancer Evo IX se zcela nových designem pro Prahu - Jirka Volf. Jezdec tak nenápadně připomněl, že jeho tým před nedávnem vyhlásil charitativní sbírku „Dítě 2008“ jejíž výtěžek bude použit na akutní pomoc některému z postižených dětí vybraných Výborem dobré vůle nadace Olgy Havlové. Tato sbírka bude prezentována v rámci doprovodného programu.
 
Do podobného vozu usedne podle nejnovějších informací také další Brňan, Josef Bartončík. Tento právník již řadu let podobně jako jeho bratr příležitostně závodí, takže na tom není nic až tak divného. Nicméně znalci jistě vědí, že jezdí především po boku Vladimíra Barvíka, ale tentokrát premiérově usedne vedle další velmi známé osobnosti. Tou nebude nikdo jiný, než Daniel Landa, zpěvák a producent. Takže možná bude i další autogramiáda … Velký a dlouholetý fanda automobilového závodění všeho druhu Landa sice má za sebou ne zcela vydařený návrat na závodní trati, když hned dvakrát letos docela vážně havaroval, ale jezdit určitě umí a fandové se na jeho dravý styl mohou těšit.
 
V nabitém startovním poli by neměli chybět ani hned dva Semerádové, a to otec Josef i jeho syn Martin, kterému se před pár týdny podařil výborný úspěch, když uspěl v soutěži pro mladé talenty z celé Evropy a za odměnu má zajištěno šest startů v prestižním šampionátu MS v příštím roce. Zkušený Josef Semerád mimochodem pojede se známým hokejovým reprezentantem Petrem Břízou a tak bychom mohli ještě dlouho pokračovat. A to několik jezdců ještě své spolujezdce neupřesnilo, takže není vyloučeno ještě další překvapeni a neméně zajímavá jména.
 
Velkým překvapením měl být spolujezdec slovenského matadora Igora Drotára, který pojede s Octávií WRC. Nicméně všechno je jinak a slovenský prezident se v této velmi nezvyklé roli pro letošek neobjeví.
 
Na Strahově je již několik dní položena dlažba divácké rychlostní zkoušky, novinky přímo v útrobách zdejšího atletickém stadionu, která se pojede „na“ tartanové běžecké dráze a samozřejmě nikoliv po fotbalovém trávníku. Na ten budou mít mimochodem zapovězen vstup i fotografové a kameramani (!).
 
Vše odstartuje již v pátek 5. prosince v podvečer touto diváckou paralelní speciálkou. Nejlepší vozy vyrazí až úplně na závěr a jako zcela poslední tak vyrazí dvojice Václav Pech s číslem 2 a Roman Kresta s jedničkou. Tedy loňský mistr republiky a nový mistr republiky v automobilových soutěžích. Pech by ale měl být ve výhodě. Jeho soupeř totiž pojede „jenom“ s mistrovským Mitsubishi Lancer EVO IX, zatímco Plzeňan premiérově ozkouší špičkové Subaru Impreza WRC.
 
A ještě další důležitá informace pro ty diváky, kteří se dosud nedočkali zásilky vstupenek, které si objednali. Pokud dosud vaše vstupenky nedorazily a nedorazí ani během pátku, budou vám vydávány vstupenky náhradní a to v pátek a v sobotu (od 8 hodin) v tiskovém středisku na ředitelství rallysprintu, tedy v budově ČMFS na Strahově. Je ale nutné mít s sebou fakturu, či potvrzení o provedené platbě. Případné dotazy adresujte na info@rallysprint.cz  
 
PRODEJ VSTUPENEK BUDE PO OBA DVA DNY TAKÉ V POKLADNÁCH STADIONU na Strahově, kde bude hlavní centrum celé akce a kde se pojedou celkem čtyři ze šesti plánovaných RZ
 
Oficiální stránky akce : www.prazskyrallysprint.cz
Tisková informace XIV. TIPCARS PRAŽSKÝ RALLYSPRINT 2008 08
 
 
Pavel Jelínek, media servis
TV MotorTip
 
4.prosince 2008
 
ČASOVÝ HARMONOGRAM
5.12 2008 - 1. sekce 1.etapy
RZ/SS Location    SS dist.    Lialison dist.    Total.dist. Target time First car due
CK/TC Místo Rz délka    Trat bez RZ Spoj. usek Jízdní doba Čas 1.jezdce
1     Start Strahov ČSTV           0,46 1,82 4     16:27
RZ 1 Subaru - stadion 1,36                    16:30
1A    Cíl 1. sekce            0,46 1,82 4     16:34
6.12 2008 - 2. sekce 1.etapy
RZ/SS Location    SS dist.    Lialison dist.    Total.dist. Target time First car due
CK/TC Místo Rz délka    Trat bez RZ Spoj. usek Jízdní doba Čas 1.jezdce
1B    Start 2. sekce - Strahov                             7:20
2     Řeporyje          11,66 11,66 20    7:40
RZ 2 Řeporyje-Cementárna     6,20                    7:43
3     Řeporyje          17,49 23,69 80    9:03
RZ 3 Řeporyje-Cementárna     6,20                    9:06
3A    Přeskupení začátek-in        20,87 27,07 35    9:41
      Přeskupení (Strahov) Regrouping Parc ferme                       5    
3B    Přeskupení konec-out, servis začátek-in                          9:46
      Servis A - Typ I                   20   
4     Servis konec-out - Strahov                           10:06
RZ 4 Barum Centrum Strahov okruh I.     13,33                   10:08
4A    Přeskupení začátek-in        1,12 14,45 18    10:26
      Přeskupení (Strahov) Regrouping-Parc ferme                       55   
4B    Přeskupení konec-out, servis začátek-in                          11:21
      Servis B - Typ l                   20   
5     Servis konec-out - Strahov                     3     11:41
RZ 5 TipCars Strahov okruh II.    13,02                   11:44
5A    Přeskupení začátek-in        1,17 14,19 18    12:02
      Přeskupení (Strahov) Regrouping-Parc ferme                            
5B    Přeskupení konec                         13:09
6     Strahov           0,02 0,02 5     13:14
RZ 6 Subaru Stadion    1,36                    13:17
6A    Přeskupení začátek-in        0,25 1,61 4     13:21
      Přeskupení (Strahov) Regrouping-Parc ferme                            
      Přeskupení konec-out                           15:27
 
6C    Cíl Strahov       0,25 0,25 3     15:30
6D    UP-Strahov        0,23 0,23 4     15:34

            TOTALS         41,47   53,52  94,99  


 
 
Fotogalerie:   Spáčilův MS racing na přejímkách Dakaru 09, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose