www.car.cz
 

S Fabiemi WRC na XV. Tipcars Pražském rallysprintu Václav Pech a Igor Drotár.
     27.11.2009 14:55 - Pavel Jelínek


XV. TipcarsPražský rallysprint je sice i letos volným podnikem na závěr sezóny u nás, ale tradičně nabízí možnost vidět největší počet speciálů WRC v akci u nás. Na startu se objeví hned dva vozy Škoda Fabia WRC, s nimiž jsou přihlášeni Václav Pech a také Slovák Igor Drotár.
 
Slovenský jezdec je i u nás dobře znám jako velký showman a již nyní je jasné, že nepojede na vítězství, ale především pro pobavení desetisíců diváků u trati. Zato vicemistr v české rallye Václav Pech by jistě rád navázal na své předchozí úspěšné starty v Praze, či také na nedávné Setkání mistrů v Sosnové, kde se stejným vozem dokázal, byť velmi těsně, porazit i Francouze, který drží absolutní prvenství v počtu vyhraných světových závodů, šestinásobného mistra světa Sebastiana Loeba.
 
Po projetí cílové čáry jsem na chvíli zapochyboval, zda se tohle finále neodehrálo jen v mých představách. Poté, co jsme s mým spolujezdcem Petrem Uhlem v napínavém souboji o český mistrovský titul skončili letos druzí o pouhé tři body, jsem si teď splnil krásný závodnický sen,“ radoval se v Sosnové po projetí cílem Václav Pech.
 
Ani tentokrát však Plzeňan nepojede se svým obvyklým spolujezdcem, jelikož nyní již obvyklým spolujezdcem pro Prahu je pro něj bývalý premiér a předseda ODS Mirek Topolánek. Pech tedy Fabii WRC již okusil, i když v Praze s ní pojede poprvé, zatímco pro Igora Drotára to bude naprostá premiéra. Poslední start s Octávií WRC si naplánoval nedávno v Košicích a naopak poprvé s ( pro něj) novým vozem, s kterým pojede i v příštím roce kompletní sezónu, přijede bavit diváky do Prahy.
 
Jde hlavně pobavení nás i diváků. I když samozřejmě nepojedeme krokem. S Fabií se svezu až těsně před startem v Praze,“ prozradil Igor Drotár. A zatímco tento jezdec vloni plánoval start dokonce se slovenským presidentem, i když k němu nakonec nedošlo, letos vedle něj premiérově usedne pro změnu krásná žena. „Nejedu s Vladom Bánocim, ale s moderátorkou Anetou Pariškovou z televize JOJ,“prozradil dále usměvavý jezdec.
 
A mimochodem, dotyčná údajně vůbec netuší, či podle Igora „nemá šajnu“, co ji vlastně v ostrém závodním závodním speciálu čeká……. Ale vše prý zvládne a těší se. Další zajímavostí, která stojí za zmínku, je skutečnost, že Praha bude letos již 42. startem tohoto slovenského jezdce, velmi dobře známého ze startů u nás na rallyesprintech, či závodech do vrchu a dalších akcích.
 
Ve startovní listině je se Subaru Impreza WRC přihlášen podobně jako vloni Petr Hozák, ale jak již jsme informovali dříve, ohlásil změnu vozu a nastoupí s Lancerem EVO IX., zapůjčeným z týmu Josefa Semeráda. Uvedené Subaru WRC by se ale nakonec přece jen mohlo na startu objevit. Vše je ale zatím stále ještě v jednání. Vozů WRC by se na letošní pražské tečce za sezónou mohlo objevit možná až osm !
 
To nejdůležitější a po oba dny celkem čtyři rychlostní zkoušky, včetně dvou speciálek na zámkové dlažbě uvnitř stadiónu, se pojede na Strahově. Na úvod soutěže se v pátek večer pojede speciálka přímo uvnitř stadionu Evžena Rošického ( RZ 1 ). V sobotu ráno vše zahájí zcela nová okruhová první sobotní ranní zkouška v dostihovém areálu ve Velké Chuchli ( RZ 2), která rovněž nabídne nepochybně atraktivní podívanou. Zbývající tři rychlostní zkoušky se pak pojedou na dvou úsecích na Strahově. Na úplný závěr pak je připravena opět speciálka přímo uvnitř stadionu Evžena Rošického na proti loňsku pozměněné trati na uklouzané zámkové dlažbě
 
Ukázky testovacich jízd v Chuchli, plné táhlých smyků, pak již nyní najdete na oficiální stránce akce na adrese http://www.prazskyrallysprint.cz/ .
 
Vstupenky se letos budou prodávat jen přímo na místě a budou platit na kteroukoliv z pěti připravených erzet. Držitelé průkazů ZTP mají vstup ZDARMA, stejně jako osoby, tedy děti do 16 let. Do startu akce zbývá ještě týden. Jede se ve dnech 4. a 5. prosince 2009.
 
 
 
Pavel Jelínek, www.tvmotormix.cz  
mediaservis
732 223456
 
Tiskový mluvčí XV. Tipcars Pražského rallysprintu
 
Oficiální stránky akce: http://www.prazskyrallysprint.cz/ Případné dotazy adresujte na info@prazskyrallysprint.cz.
 
27. listopadu 2009
 
PRODEJ vstupenek, které budou platit pro CHUCHLI a zároveň i pro STRAHOV a vyznačená divácká místa bude po oba dva dny na místě. V předprodeji tentokrát vstupenky zasílány nebudou.

Vstupenky bude možné zakoupit
v pátek 4.12 od 11:00 hod. v kasách stadionu Evžena Rošického na Strahově
v sobotu 5.12. od 06:30 hod. v kasách chuchelského závodiště a od 07:00 hod. také na stadionu Evžena Rošického na Strahově
 
CENA VSTUPENKY:
Vstup na oba dny (Pá+So) = 320 Kč,
vstup jen na sobotu = 250 Kč. ( RZ 2 až RZ 5)
Vstupenky plati společně pro stadion na Strahově (Subaru Nové Legacy RZ 1 a RZ 5), chuchelské závodiště (RZ 2) a take divácká místa na RZ 3 a RZ 4 okolo Strahova. Tedy pro VŠECHNY erzety zároveň!
 
 
 
 
XV. TipCars PRAŽSKÝ RALLYSPRINT                
zjednodušený ČASOVÝ HARMONOGRAM      
                       
PÁTEK 4. prosince                
                       
RZ       Místo   Čas 1. jezdce
1          SUBARU NOVÉ LEGACY - stadion          18:00
                       
SOBOTA 5. prosince             
                       
RZ       Místo   Čas 1. jezdce
2          Hatatitla - okruh Velká Chuchle      8:30
            Servis   9:37
3          TipCars - okruh Strahov       10:00
            Servis   11:13
4          TipCars - okruh Strahov       11:36
 
5          SUBARU NOVÉ LEGACY - stadion          13:08
            Cíl Rally - Strahov Stadion       15:21

 
 
Fotogalerie:   Setkání VIP na kárách v Litomyšli s mistrem Evropy 09 V.Janíkem,foto David Kárný

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose