www.car.cz
 

Pražský rallysprint očekává 60 posádek: Start již dnes v podvečer !!
     4.12.2009 15:08 - Pavel Jelínek


XV. TipcarsPražský rallysprint je těsně před dnešním pátečním podvečerním startem. Pořadatelům  se přihlásilo na 60 posádek nejen od nás, ale i několik zahraničních. Připraveno je celkem 5 RZ na třech úsecích, to hlavní se uskuteční na Strahově, kde se jedou celkem čtyři erzety.
 
Ve  startovním poli se objeví nejen speciály WRC, kterých je přihlášeno celkem osm a s nimiž pojedou Václav Pech, Slovák Igor Drotár ( oba Škoda Fabia WRC), Emil Triner, Pavel Valoušek, Karel Trojan, Petr Brynda, Lukáš Pondělíček a také Jan Štěpánek (všichni Škoda Octávia WRC), jak již jsme infomovali. Chybět nebudou ani speciály Super 2000 v čele s vozem Peugeot 207 S 2000 obhájce titulu a úřadujícího mistra Romana Kresty.
 
Se svým ještě novotou vonícím vozem stejné kategorie z Moravy přijel i Antonín Tlusťák, pro změnu čerstvý mistr Evropy dvoukolek, který tímto závodem přestupuje do Škody Fabia S 2000. Rovněž s mladoboleslavským vozem pojede také slovenský mladík Josef Béreš, premiérově ve spolupráci dvou největších slovenských týmů. Na trať by měl vyrazit ještě druhý Peugeot 207 S 2000 dalšího zástupce z Moravy – a to bratrské dvojice Odložilíkových. Pátým vozem S 2000 pak bude  Toyota Corolla S 2000 Karla Macka.
 
Připravena je samozřejmě také flotila produkčních vozů značek Mitsubishi i Subaru. V seznamu přihlášených pak nechybí ani další mistr, přestože on musel přijet „až z Moravy“, ale tentokrát mistr v jednodenních sprintrallye – tedy Jaroslav Orsák. Tentokrát pojede s „tradičním“ vozem Mitsubishi Lancer EVO IX, což je asi nejčastější „závodní nářadí“ v současnosti nejen na pražském závodu. Seznam jezdců s „Lancery“ je vůbec dlouhý – Martin Semerád, Martin Bujáček, Petr Hozák, Jiří Petrášek, Marcel Tuček, Milan Liška, Jiří Navrátil, Jan Sýkora, Jan Votava, Jakub Klestil, Radoslav Nešpor, Sláva Ducháček, Radek Mifka, Milan Pantálek, Jiří Volf, Lumír Firla, Radek Majer… Ale i Tomáš Enge, o kterém ještě padne zmínka.
 
Zajímavostí je jistě start některých okruhových jezdců. Z již jmenovaných to je kromě Engeho i Jiří Navrátil a také Lumír Firla, když ten již má na svém kontě řadu startů v soutěžích. Poprvé vedle něj ale usedne Petr Kačírek, který již osmnáct let jezdí okruhové závody a nyní si chce vyzkoušet post navigátora. Dalším známým okruhovým „jménem“ je Jiří Jupa. Martin Jerman jezdíl vrchy a nyní jezdí okruhy a v Praze usedne dokonce za volant a to vozu Subaru Impreza.
 
S dalšími Imprezami pojedou Vladimír Berger, Robert Achs, Filip Langer, Jiří Vacek a samozřejmě Vojtěch Štajf. Také jeho navigátor stojí za pozornost a jistě se u stánku týmu budou tvořit velké fronty. Jednak kvůli soutěži, kterou tým připravil, ale hlavně kvůli možnosti vidět na vlastní oči baviče Petra Čtvrtníčka. A jistě se najde i příležitost ulovit nějaký ten autogram.
 
Další velmi slavné jméno najdeme ve vozu, který pojede na chvostu startovního pole ( v případě RZ 1 a závěrečné Z 5 ale naopak již na začátku !). Do 318 is vedle Tomáše Bělehradského totiž usedne Michal Malátný. Tedy zpěvák skupiny Chinaski, který má k motosportu nejspíš celkem kladný vztah, jelikož letos na začátku roku coby novinář absolvoval slavný Dakar. Pomáhal totiž natáčel televizní pořad o Dakaru společně s týmem Mirka Zapletala a Tomáše Ouředníčka, nejúspěšnějších Čechů v kategorii automobilů. Připomeňme, že se tato dvojice probojovala až do první TOP desítky světa a za zmínku jistě stojí., že pro nadcházející Dakar dostali dokonce prestožní číslo 309.  Pokud jde o Dakar, pak o něm může vyprávět také již zmiňovaný Vojtěch Štajf, který jej absolvoval v Tatře společně s Alešem Lopraisem.
 
Zajímavých jmen ve startovních listinách se objevuje mnohem a mnohem více. Počínaje politikem Mirkem Topolánkem, který je velkým fandou rallye a celkem tradičním účastníkem „Prahy“.
 
Tomáš Enge, první našinec ve formuli jedna a velmi úspěšný okruhový jezdec vůbec,  absolvoval Pražský rallysprint již v roce 2003, kdy dokonce s vozem Ford Focus WRC zvítězil. Letos jede se svým tradičním „plynovým lancerem“ a za zmínku stojí jeho navigátor - sportovec zcela jiné disciplíny, či přesněji světový rekordman. JUDr. Petr Hulinský, Ph.D., je členem pražského zastupitelstva a stínovým ministrem obrany, přičemž se může pochlubit titulem světového rekordmana v přerážení stavebních cihel loktem. Snad ale v Praze Engeho ani žádná jiná posádka nic přerážet nebude!
 
Ve výčtu zajímavých jmen a zajímavostí by šlo jistě pokračovat, ale zmiňme ještě na závěr výčtu Petra Hozáka. Vedle klatovského jezdce tentokrát na pravou sedačku Mitsubishi Lancer Evo IX z dílen Sherlog Racing usedne populární přední český odborník na „hubnutí“ Ing. Petr Havlíček.. A to také poprvé v životě...
 
Z dalších již přihlášených můžeme jmenovat Martina Radu ( Alfa Romeo 147), stříbrného ve skupině N3 v letošním šampionátu a mimochodem také stříbrného ve stejné třídě na lednovém Monte Carlu, kde celkově skončil na 21. příčce. A který má letos hodně dlouhou sezónu, přičemž připomeňme, že Rada je zároveň pořadatelem jednoho z mistrovských  podniků – hustopečské soutěže mezi vinicemi.
 
Dalšími Moraváky na startu budou otec a syn Kouřilovi a chybět nebude ani několik veteránů, jejichž posádky také stále dokáží jezdit rychlé časy. Více již napoví pohled do startovních listin.
 
Parkování v okolí Strahova bohužel nebývá jednoduché a jinak tomu nebude jistě i letos. V okolních ulicích se ale nakonec vždy nějaké místečko najde, ale pozor na bdělé a vždy aktivní městské strážníky, kteří vám mohou zážitek z akce výrazně znepříjemnit. Je lepší neexperimentovat a raději hledat "bezproblémové" místo k zaparkování.
 
Neméně důležité pak je se velmi dobře obléknout. Další podrobnosti k trati, včetně mapek, i k možnostem parkování najdete na níže uvedených oficiálních stránkách akce v sekci Průvodce.
 
Vstupenky se letos budou prodávat jen přímo na místě a budou platit na kteroukoliv z pěti připravených erzet. Držitelé průkazů ZTP mají vstup ZDARMA, stejně děti do 16 let.
 
Přejme si na závěr ať vše dobře dopadne a  všem zůstanou pouze krásné zážitky.
 
 
Pavel Jelínek, www.tvmotormix.cz  
mediaservis
732 223456
Tiskový mluvčí XV. Tipcars Pražského rallysprintu
 
 
Oficiální stránky akce: http://www.prazskyrallysprint.cz/
5. prosince 2009
 
PRODEJ vstupenek, které budou platit pro CHUCHLI a zároveň i pro STRAHOV a vyznačená divácká místa bude po oba dva dny na místě. V předprodeji tentokrát vstupenky zasílány nebudou.

Vstupenky bude možné zakoupit:
v pátek 4.12 od 11:00 hod. v kasách stadionu Evžena Rošického na Strahově
v sobotu 5.12. od 06:30 hod. v kasách chuchelského závodiště a od 07:00 hod. také na stadionu Evžena Rošického na Strahově
 
CENA VSTUPENKY:
Vstup na oba dny (Pá+So) = 320 Kč,
vstup jen na sobotu = 250 Kč. ( RZ 2 až RZ 5)
Vstupenky plati společně pro stadion na Strahově (Subaru Nové Legacy RZ 1 a RZ 5), chuchelské závodiště (RZ 2) a take divácká místa na RZ 3 a RZ 4 okolo Strahova. Tedy pro VŠECHNY erzety zároveň!
 
XV. TipCars PRAŽSKÝ RALLYSPRINT                
zjednodušený ČASOVÝ HARMONOGRAM      
                       
PÁTEK 4. prosince                
                       
RZ       Místo   Čas 1. jezdce
1          SUBARU NOVÉ LEGACY - stadion          18:00
                       
SOBOTA 5. prosince             
                       
RZ       Místo   Čas 1. jezdce
2          Hatatitla - okruh Velká Chuchle      8:30
            Servis   9:37
3          TipCars - okruh Strahov       10:00
            Servis   11:13
4          TipCars - okruh Strahov       11:36
 
5          SUBARU NOVÉ LEGACY - stadion          13:08
            Cíl Rally - Strahov Stadion       15:21
foto nahoře M. Skalník
 
 
Fotogalerie:   Erzetka Jezná 2009 objektivem Jaromíra Beneše

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose