www.car.cz
 

Václav Pech a Mirek Topolánek s modrou Fábií WRC v Praze opět zlatí
     6.12.2009 22:30 - tisková zpráva


Václav Pech a Mirek Topolánek zvítězili v Praze již potřetí

O Mikulášském víkendu burácely motory závodních vozů Prahou při jubilejním XV.Pražském rallyesprintu. Na startu byla celá česká a slovenská rallyeová špička a největším lákadlem měli být posádky na speciálech WRC, kterých bylo ve startovní listině úctyhodných osm. S jedním z nich startovala posádka Václav Pech jun. a Mirek Topolánek, která se ujala vedení v soutěži hned po první rychlostní zkoušce uvnitř strahovského atletického stadionu.

Nejnáročnější a patrně i nejpodstatnější rychlostkou Pražského rallyesprintu, byl nový šotolinový test na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli, kde se sešlo velké množství diváků, kteří mohli sledovat skvělou podívanou. „Měl jsem z této rychlostní zkoušky trochu obavy, protože jsme měli s Mirkem jen jeden průjezd na napsání rozpisu a já jsem tento test vůbec neznal.

Mirek mě ale svojí neskutečnou pečlivostí rozpisu velmi podpořil a my zde vyhráli. Vytvořili jsme si tak důležitý náskok na soupeře před dalšími strahovskými okruhy, kde jsme se snažili hlavně neudělat defekt pneumatiky, kterých bylo letos opravdu hodně. Závodilo se stále velmi těsně a díky malým časovým rozestupům jsme museli jet pořád na doraz,“ popisuje průběh soutěže Václav Pech jun.

Pražský rallyesprint je každoročně soutěží, která uzavírá motoristickou sezónu, a kde se soutěžní jezdci mohou rozloučit s diváky. Těch se hlavně v sobotu sešlo opravdu velké množství. „Celou soutěž provázela výborná atmosféra a fandění diváků. Souhra s Mirkem Topolánkem byla v autě bezchybná a z našeho třetího společného vítězství na této soutěži mám velkou radost,“ říká Václav Pech jun., který se spolujezdcem Mirkem Topolánkem vyhrál před Romanem Krestou a Jozefem Bérešem.


www.VaclavPech.cz 

PR 










Konečné výsledky XV. Pražského rallyesprintu 2009

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Pech-Topolánek
Kresta-Kašpárek
Béreš-Müller
Tlusťák-Škaloud
Valoušek-Krčmář
Štěpánek-Omelka
Drotár-Bánoci
Odložilík-Tureček
Štajf-Čtvrtníček
Skula-Svoboda
Škoda Fabia WRC
Peugeot 207 S2000
Škoda Fabia S2000
Škoda Fabia S2000
Škoda Octavia WRC
Škoda Octavia WRC
Škoda Fabia WRC
Peugeot 207 S2000
Subaru Impreza Sti
Mitsubishi Lancer EVO IX
27'55"8
+21"6
+35"4
+38"2
+49"3
+49"6
+52"1
+55"5
+1'00"4
+1'17"2


 
 
Fotogalerie:   Praha 2009 - krizovka dravého Bryndy objektivem Jirky Maršíčka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose