www.car.cz
 

Roman Kresta opět svezl Tomáše Kašpárka
     12.12.2009 22:50 - tisková zpráva


Roman s Tomášem si dojeli v Praze pro stříbrné poháry

XV. Pražský rallysprint přivítal na startu svého letošního jubilejního ročníku velmi pestrý vozový park. Osm speciálů WRC, pětice vozů kategorie S2000, mnoho rychlých produkčních Mitsubishi a Subaru, speciály S1600, R3 a další atraktivní vozy slibovaly zajímavé souboje na pěti měřených úsecích. Startovní číslo 1 vezla na Peugeotu 207 S2000 Mogul Racing Teamu dvojice Roman Kresta - Tomáš Kašpárek. Role generálního partnera se stejně jako při letošním Setkání Mistrů ujala zlínská stavební společnost PSG, a.s.

Letos podruhé se vedle Romana posadil na "horké sedadlo" teprve osmnáctiletý začínající soutěžní jezdec Tomáš Kašpárek. "Jak se mi jelo v Praze s Romanem? Roman je skvělý řidič a pro mě je ctí sedět vedle něho, číst mu rozpis, a když je chvilka času, tak se podívat na jeho umění s vozem," sděluje své pocity příslušník nastupující soutěžácké generace. "Může to vypadat, že je to ohromná legrace, ale není. Roman je ctižádostivý a rád podává 100% výsledky, a pro mě občas bylo těžké všechny mé úkoly splnit na 100%. Ale snažil jsem se a myslím si, že Roman to ocenil."

Zlínské dvojici se nakonec podařilo úspěšně zdolat všechny úseky Pražského rallysprintu a po vítězství na závěrečné superspeciálce dojet v silné konkurenci do cíle pro stříbrné věnce za druhou příčku. "Pražský rallysprint jsme pojali jako show pro diváky a rozloučení se s letošní sezónou," říká Roman Kresta. "Jsme rádi, že jsme dovezli vůz až do cíle bez nejmenšího poškození. Úsek na dostihové dráze byl na techniku poměrně hodně náročný, a proto jsem rád, že se nám jej podařilo projet bez potíží."

"Pražský rallysprint byl méně náročný než třeba Kopná. Tam to bylo náročné pro oba dva, nevěděli jsme, co od sebe můžeme očekávat, ale nakonec se nám to povedlo, i když jsme nedojeli. Praha byla spíše show pro diváky, ale i tak jsme do toho oba šli s vervou a pořádně si to užili. Byl to pro mě neopakovatelný zážitek.

Poprvé jsem byl na vyhlášení výsledků závodu, dostal poháry (samozřejmě díky Romanovi), byl na pódiu a přebíral ceny. A taky poprvé jsem se ztratil v rozpisu, ale i tak to byla nádhera a ohromná zkušenost," uzavírá své zážitky z úspěšného vystoupení Tomáš.

Mogul Racing Team, Romana Krestu a Petra Grosse nyní čekají přípravy na nadcházející sezónu MMČR, kde budou obhajovat titul absolutních mistrů.

PR

www.romankresta.com


 
 
Fotogalerie:   Praha 2009 objektivem Víti Klígla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose