www.car.cz
 

Pech s Topolánkem v Praze obhájili a skončili opět zlatí
     5.12.2010 23:07 - tisková zpráva


Pech s Topolánkem v Praze opět zvítězili
Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 5.12.2010
 

Na start Pražského rallyesprintu s centrem na Strahovském stadiónu se již po páté spolu postavila posádka Václav Pech jun. s navigátorem Mirkem Topolánkem. Prestižní automobilová soutěž v hlavním městě byla letos výrazně ztížena povětrnostní situací, protože takovéto přívaly sněhu ve své šestnáctileté historii nikdy nezažila.

„Už v tréninku jsme věděli, že nás čeká hodně náročný závod a to se jenom potvrdilo. Nové rychlostní zkoušky a jejich délka v kombinaci se záludným povrchem udělaly ze soutěže nejtěžší ročník, který jsem kdy jel. Po dlouhé době jsem zase seděl ve voze WRC a po ještě delší době opět na sněhu, což je v Čechách při rallye dost neobvyklé. Mám ale za to, že se sníh a kluzký povrch musel hodně líbit divákům, kterých i v mrazivém počasí přišlo nevídaně hodně a vytvořili neopakovatelnou povzbuzující atmosféru,“ komentuje Václav Pech jun.

 Spolujezdcem Václava Pecha jun. byl stejně jako již několik let na tomto závodě Mirek Topolánek. A tato posádka vstupovala do soutěže v roli hlavních favoritů. „Výkon Mirka chci opravdu vyzdvihnout, protože první dvě rychlostní zkoušky byly jen hodně obtížně zapamatovatelné a správný diktát od spolujezdce byl nezbytný. První rychlostní zkouška se hodně rychle proměnila v ledové kluziště a my jsme si tady zažili horkou chvilku ve druhém průjezdu, kde jsme se jen se štěstím vyškrábali ze sněhu zpět na silnici. I v další rychlostce Velké Chuchli to bylo hodně záludné, mohli jsme si ji projet pouze dvakrát a bez diktátu bych opravdu nevěděl kam jet, Mirek svou roli zvládal perfektně.

To já zachyboval ještě jednou na Strahovském okruhu, kde jsme ve sněhové bariéře přišli o přední nárazník. Na vůz WRC stojí nárazník několik desítek tisíc korun a proto jsem se zaradoval, když se po závodě prodíral fanoušek přihlížejícím davem s modrým nárazníkem v ruce. Vyšel jsem mu naproti, ale jaké bylo moje zklamání, když jsem zjistil, že takřka neporušený nárazník si fanoušci rozlámali na pět kusů a chtěli je od nás jen podepsat jako suvenýr,“ popisuje průběh závodu Václav Pech jun.

 Ke konci soutěže odešla v Pechově Fabii WRC převodovka a musel závod dokončit bez dvou rychlostních stupňů, i přesto se podařilo posádce Pech – Topolánek v Praze zvítězit. Pro jezdce to byl hezký dárek k jeho 34. narozeninám a již sedmé vítězství a pro jeho spolujezdce čtvrté v tomto závodě. Odvezli si tak obří nádherné poháry za první místo.
 
EuroOil team se Pražským Rallysprintem rozloučil s úspěšnou soutěžní sezonou 2010 a přeje všem fanouškům hezké vánoce a vše nejlepší do nového roku 2011.

 

 

 
Petr Eliáš
www.VaclavPech.cz


 
 
Konečné výsledky Pražského rallyesprintu 2010
 
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Pech-Topolánek
Valoušek-Krčmář
Andersson-Houšť
Štajf-Pardubický
Orsák-Babička
Semerád-Ernst
Semerád-Flek
Triner-Achsová
Liška-Novotný
Tlusťák-Tomeček
Škoda Fabia WRC
Škoda Fabia WRC
Škoda Fabia S2000
Subaru Impreza STI
Mitsubishi Lancer Evo IX
Mitsubishi Lancer Evo IX
Mitsubishi Lancer Evo IX
Škoda Octavia WRC
Mitsubishi Lancer Evo X
Škoda Fabia S2000
47'22"5
+12"6
+1'18"5
+2'15"1
+2'26"9
+2'52"4
+3'19"8
+3'31"0
+3'36"1
+3'38"3
 
 
 
PR
 
 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Hummer H3 EVO I - odjezd na Dakar 2011, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose