www.car.cz
 

Fin Jani Passonen pojede jubilejní Pražský sprint
     Pavel Jelínek


Včera odpoledne přiletěl do Prahy finský jezdec Jani Paasonen, který se nedávno ve Finské rallye blýskl šestým místem za volantem Fabie WRC. Právě tento  vůz dnes (zřejmě- podle neoficiálních informací) jezdec testuje, ale po jeho příletu ho  čekal také závodník a šéf týmu Commerz racing  Jaroslav Honzík a Stanislav Minařík (FAS). Tématem jejich jednání bylo doladění  účasti Fina na jubilejním desátém  Pražském rallyesprintu, který začátkem prosince  zakončí  tuzemskou  soutěžní sezónu.
 
Pro české fandy rallyového sportu to jistě bude lahůdka, přitom lze již nyní  prozradit, že v jednání je start i jeho několika dalších velmi známých krajanů. Paasonen sice nepojede s Fábií WRC, ale s Mitsubishi Lancerem, tedy s vozem, se kterým je  téměř dokonale  sžitý.
 
Na letišti jsme se společně s Ing. Stanislavem Mináříkem se sympatickým Finem sešli, abychom dohodli jeho účast v týmu Commerz racing, kde pojede po boku svých starších a úspěšných krajanů. Jinak je Jani typický Fin - nenápadný a velice skromně vystupující, ochotný a vůbec nepůsobící jako borec, který vede v MS skupinu N. A navíc téměř bez tréninku poráží   při prvním startu s Fábií WRC pravidelné účastníky mistrovství světa, včetně továrních posádek.“
 
Připomeňme, že pražský tým vloni zorganizoval  start Fina Timo Salonena rovněž na Pražském sprintu. I on by měl  do Prahy opět  přijet, ale momentálně záměr komplikují jeho  menší zdravotní problémy.
 
Myslím, že fanoušek desátého Pražského rallysprintu se má na co těšit. Moc mu budeme držet na Britské rallye palce a doufáme, že by mu případné tovární angažmá mohlo klapnout,“ zakončuje  Jaroslav Honzík, který poslední dobou střídá starty na okruzích se starty v rallye. Soutěže jej sice nadchly, ale nemá na ně  dostatek  času. Na okruzích pak startuje  především ve vytrvalostních závodech ve voze Porsche RS společně se  slovenským jezdcem Rudolfem Machánkem. Při posledním startu na okruhu v Mostě skončili přes menší  technické problémy  na třetím místě. Jaroslav Honzík v Praze pojede rovněž s lancerem.
 
 
 

Tisková informace týmu Commerz racing
V Brně 1. září 2004

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose