www.car.cz
 

Praha 2004: Jani Paasonen, Alister McRae, Timo Salonen ….
     Pavel Jelínek


Právě měsíc zbývá do startu jubilejního desátého Pražského rallyesprintu, který zakončí letošní úspěšnou tuzemskou soutěžní sezónu. A Praha se může těšit nejen na domácí špičku, ale také na hned několik zahraničních hvězd, které se objeví na startu. Jen v barvách týmu Commerz racing pojedou Jani Passonen, Timo Salonen a Tibor Cserhalmi, pořadatelé navíc dojednali i start Alistera McRae, velkého soupeře Paasonena ze světového šampionátu .
 
Dali jsme dohromady přihlášky na Prahu a sestava týmu Commerz racing bude vypadat následovně: jako jednička týmu pojede super hvězda z Finska Jani Paasonen , dvojkou bude Tibor Cserhalmi, superrychlý mladík ze Slovenska, a  trojkou Petr Minářík, který za tým jezdí i normálně. O roli čtyřky se „poperu“ já s Timo Salonenem, loňským účastníkem rallysprintu v Praze a mistrem světa v rally 1985,“ vypočítává šéf pražského týmu Jaroslav Honzík. Ten je znám především jako okruhový jezdec ( porsche týmu Machánek Motorsport), ale na kontě má i tři starty na domácím Pražském sprintu a několik dalších soutěžních startů.
 
Jelikož oba posledně jmenovaní měli v poslední době menší zdravotní problémy, bude rozhodovat aktuální forma o tom, který z jezdců nakonec pojede. I když na druhou stranu se může nabízet i spojení Salonen – Honzík v jednom voze….. To je ale zatím předčasné.
 
„Passonen je jasný, pojede svoje EVO VII, s tím je mistr. Techniku pro závod dodává osvědčený partner -  K.I.T. racing ze Zlína a budou to nakonec identické čtyři Mitsubishi Lancer EVO VII, i když jsme jednali také o startu s ignisem. Malá Suzuki Ignis je ale nyní čerstvě po velké ráně a nebude do rallysprintu v pořádku,“ pokračuje Honzík.
 
Vedoucí jezdec MS produkčních vozů Fin Passonen, jinak též nejúspěšnější letošní jezdec týmu Škoda Motorsport s Fábií WRC, bude mít navíc i v Praze svého velikého a možná i největšího soupeře ze světa. Pořadatelé  totiž podle infomací motoristického  webu  www.car.cz dojednali také start Alistera McRae, který představí  subaru. A to účast mohla být ještě  exkluzivnější, jak  na závěr prozradil Jarda Honzík: „Bohužel nám Pařížské setkání mistrů ( koná se rovněž 4.prosince ) odlákalo Mäkinena a nová smlouva s VW a závod Paříž-Dakar 2005 i veterána Kankunena. Myslím ale, že Jani je dnes už větší eso a my doufáme, že přijede jako enkový mistr světa 2004.“
 
 
Pavel Jelínek, www.car.cz, www.comerzracing.com, wwx.motormix.cz atd
 
 

Tisková informace týmu Commerz racing
V Brně 5. listopadu 2004

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose