www.car.cz
 

Václav Pech jun. před X. Pražským rallysprintem
     1.12.2004 14:22 - tisková zpráva


 

EuroOil team se chystá na svůj poslední letošní start v automobilových soutěžích, kterým je tradiční Pražský rallysprint. Václava Pecha jun. bude, tak jako v loni na tomto závodě, navigovat ing. Tomáš Kadlec, generální  ředitel společnosti Čepro.

 

Když jsem loni panu řediteli před startem závodu vysvětloval práci navigátora, říkal jsem i to, že máme šanci v Praze zvítězit. Ovšem hned po startu soutěže jsme ve velké rychlosti dostali smyk a udělali hodiny. Než se nám podařilo dostat do správného směru a pokračovat v jízdě, ztratili jsme příliš mnoho času.

  

Dělali jsme, co bylo v našich silách a pan ředitel se ukázal jako opravdový sportovec, který touží po vítězství.  Při stíhací jízdě mě hnal kupředu a pochválil každý rychlý průjezd, stejně tak jako vytkl ty nepovedené. Přesto jsme skončili na druhém místě. Proto jedeme letos znovu spolu, abychom se pokusili loňskou chybičku napravit a zabojovali o vítězství.

 

Podle dostupných informací bude v Praze desítka jezdců s nejsilnější WRC technikou a řada dalších se silnými čtyřkolkami v kategorii produkčních vozů. Přijedou i slavné osobnosti tohoto sportu ze zahraničí , jako Alister McRae nebo Jani Paasonen, a ti všichni jsou našimi velkými soupeři. V každém případě to nebude snadné,“ říká Václav Pech jun. a dodává, „Rychlostní zkoušky doznaly několik změn. Jeden z průjezdů řeporyjskou zkouškou, která je obtížně dostupná pro diváky, byl nahrazen dalším modifikovaným průjezdem okruhu kolem strahovského stadiónu, kde mají diváci trať jako na dlani a vidí závodní vůz dlouho. Přál bych fanouškům také solidní počasí, loni jsme si užili ledu, sněhu i deště, tak snad nám letos bude Mikuláš víc nakloněn.“

 

X. Pražský rallysprint, který je posledním rallye podnikem letošní sezóny, startuje v sobotu 4. prosince 2004 v 8:00 z prostoru u strahovského stadiónu. Jezdci absolvují šest rychlostních zkoušek, tři z nich právě na divácky atraktivním okruhu kolem Strahova. Václav Pech jun. se zde chce rozloučit s letošní úspěšnou sezónou, kdy se stal mistrem ČR ve sprintrallye a vicemistrem ČR v rallye.

 

 „Chtěl bych podat co nejlepší výkon a předvést něco ze svého jezdeckého umu a tím poděkovat našim partnerům a hlavně všem fanouškům, kteří nám drželi po celý rok palce. Přijďte všichni fandit i do Prahy,“ zve své příznivce a všechny fandy rallye sportu na poslední závod sezóny Václav Pech jun. Že to myslí vážně, dokazují i billboardy po republice s jeho fotografií v pracovním.

 

 

 

Jaroslav Štauber

www.RallyeJournal.cz

 

 
 
Fotogalerie:   Sosnová - Setkání mistrů od Jirky Rohleny

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose